Terapevtski pripomočki za spodbujanje miselnih in motoričnih aktivnosti

Pri teoretični in praktični – izkustveni raziskavi metod dela z osebami z demenco smo na osnovi najbolj razširjenih metod razvili svojo metodo pristopa do tega problema. Prilagojena je posameznikom/-cam z različnimi stopnjami kognitivnega upada ali različnimi fazami demence, prav tako pa posameznikom/-cam s posebnimi potrebami. Vsaka oseba zahteva prilagojen pristop, ki ji bo najbolj ustrezal. Naši izdelki ponujajo rešitve na področju delovne terapije, saj se lahko z njimi izvaja terapija v kombinaciji z:

  • gibalnimi vajami (prsti, zapestja in oči so pri uporabniku/-ci naših izdelkov nenehno v gibanju),
  • zaznavami: vizualna in otipna stimulacija (zaradi različnih struktur materialov in barv uporabnik/-ca z božanjem in opazovanjem izdelkov stimulira svoje možgane),
  • komunikacijo in socialnimi veščinami (oblike določenih izdelkov spominjajo na osebe ali živali, ki jih uporabniki/-ce lažje sprejmejo in jim zaupajo, pri tem pa uporabijo nekoč že naučene socialne veščine).

Pomembno je, da uporabnik/-ca s terapevtskimi pripomočki vedno doseže zadani cilj, ki prinese zadovoljstvo ob dosežku, ponos, veselje. Naši pripomočki so izdelani iz certtificiranih organskih tekstilnih materialov, so mehki (če je uporabnik/-ca agresiven/-a se z njimi ne more poškodovati), raznobarvni (privabijo pogled in željo po dotiku), posebnih oblik, da jih uporabnik/-ca s težko gibljivimi prsti lažje prime, lahko jih segrevate in z dodatkom kapljice eteričnega olja ponudite tudi možnost aromaterapije.

Posebnost in enkratnost naših terapevtskih izdelkov

  • Kvalitetna izdelava in inovativne oblike, ki jih še razvijamo, za čim boljšo uporabo in prilagodljivost uporabnikom.
  • Izdelki so izključno ročna dela, enostavni za uporabo in vzdrževanje. 
  • Narejeni so iz naravnih materialov, so mehki in zato nudijo uporabnikom občutek topline in varnosti, poudarek pa je na varovanju in ohranitvi zdravja.                                             
  • Polnila so lahko iz poliestrskih vlaken z najvišjim higienskim certifikatom za lažje vzdrževanje, ali pa iz naravnih materialov kot so lupine prosa iz certificiranega ekološkega kmetovanja, ki jih uporabljamo za polnjenje toplo hladnih blazin in imajo veliko vsebnost zdravilnega silicijevega dioksida.
  • Z dodatnim segrevanjem izdelkov polnjenih z lupinami prosa in dodajanjem kapljice eteričnega olja, se terapevtski učinek še poveča.
  • Uporabniku/-ci pomagajo ohranjati sposobnost komunikacije, spomina in gibljivosti, izboljšajo osredotočenost in spodbujajo čutila za opazovanje, prisotnost, dejavnost ter koordinacijo oko-roka. Z veseljem jih sprejmejo in se na njih navežejo.   
  • Za vsak terapevtski pripomoček nudimo tudi natančen opis uporabe izdelka in praktično predstavitev, da z njim optimalno oblikujemo terapevtski pristop do uporabnika/-ce  in posledično kvaliteto življenja uporabnika/-ce  in njegovih/njenih svojcev.

e-Obvestilnik

Spremljajte najnovejše prispevke in bodite pravočasno obveščeni o novih ponudbah.