Pravno obvestilo

[Datum objave: 14. 4. 2021]

Upravljavec

(kot ga določa Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavna zakonodaja, ki ureja varstvo osebnih podatkov):

GERON XYZ, Apolonija Rajh s.p.

Mejna c. 28, 2250 Ptuj

Telefon: 041 267 054

E-mail: info@geronxyz.com

ID za DDV: 78798965

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Geron XYZ, Apolonija Rajh s.p. se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta ter v namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Kontaktni obrazec

Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani, potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam.

E-novice

V primeru, da želite prejemati elektronska obvestila (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.) od vas potrebujemo izrecno privolitev preden izberete potrditveno polje na spletnem obrazcu.

Z izpolnitvijo in potrditvijo spletnega obrazca posredujete upravljavcu naslednje kontaktne podatke:

– Ime

– Priimek

– E-poštni naslov

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji spletnega obrazca, potrebujemo izključno za namene obveščanja o novostih ter za namene personaliziranja obvestil, v kolikor ste podali takšno soglasje.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani na spletnem obrazcu kliknete potrditveno polje. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete, in sicer tako, da zahtevek pošljete po elektronski pošti upravljalcu. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Čas hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (pošiljanje vsebin za namene obveščanja). Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica. V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Avtorske pravice

Spletna stran geronxyz.com, blagovna znamka Geron XYZ in njen logotip, podatki, opisi in slike artiklov na spletnem mestu so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Vsi podatki na spletni strani in slike izdelkov so informativne narave. Pri objavljenih slikah izdelkov in izdelkov v živo lahko pride do manjšega odstopanja v barvah zaradi svetlobe pri slikanju.

Povezave do drugih spletnih strani

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate našo spletno stran, si vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov na strani, ki jo obiskujete.

Odgovornost

Geron XYZ, Apolonija Rajh s.p. se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbela za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnih mestih, s čimer ne izključuje možnosti za pojav morebitnih napak in nepravilnosti med objavljenimi vsebinami. Geron XYZ, s.p, ob tem ne prevzema odgovornosti za brezpogojno točnost navedenih informacij in s tem za morebitno škodo, izgubljeni dobiček in/ali nepremoženjsko škodo, ki bi jo uporabnik ali uporabnica utrpel/-a zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti oz. motenega delovanja le-tega.

Geron XYZ, Apolonija Rajh s.p. si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Pogoji plačila in dostave

Vsi izdelki, predstavljeni na spletni strani, so ročna dela, ki se lahko prilagodijo vašim željam, zato se lahko čas njihove izdelave razlikuje. Pri večjem naročilu se za ceno in dobavni rok ali osebni prevzem izdelkov na našem naslovu dogovorimo ob naročilu preko elektronske pošte ali telefona.

Vse izdelke, izdelane po meri, odpošljemo po pošti na Vaš želeni oz. podani naslov. O zamudah Vas sproti obveščamo. Čas dobave je odvisen od praznikov, ter sobote in nedelje. Za taka naročila velja, da so dodelana najkasneje naslednji delovni dan.

Plačilo je možno po predračunu na transakcijski račun ponudnika ali po povzetju ob prejemu izdelka. Naročeni izdelek dostavi Pošta Slovenije, cene poštnin so obračunane po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, glede na težo izdelka.

Reklamacija

Če so izdelki, ki jih je kupec prejel napačni ali poškodovani, je kupec dolžan v osmih (8) dneh od opravljenega nakupa to sporočiti na naš elektronski naslov in jih vrniti prodajalcu v originalni embalaži s priporočeno pošiljko na naslov Geron XYZ, Apolonija Rajh s.p., Mejna c. 28, 2250 Ptuj.

Priporočeni pošiljki mora kupec obvezno priložiti kopijo računa, ter natančen opis poškodbe oz napake na izdelku.

Če prodajalec ugotovi, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica kupčevega nepravilnega ravnanja, mu prodajalec reklamacije ne bo upošteval. Reklamirano blago kupec pošlje priporočeno v originalni embalaži na lastne stroške. Pošiljk z odkupnino prodajalec ne sprejema.

V primeru, da je do kupca prispel paket fizično poškodovan v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

Skladno s splošnimi pogoji poslovanja morajo biti vrnjeni izdelki:

nerabljeni, nepoškodovani, v nespremenjeni količini, ter v originalni nepoškodovani embalaži.

Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, potrošnik pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Pristojnost sodišč in reševanje sporov

Za morebitne spore se družba Geron XYZ, Apolonija Rajh s.p. in obiskovalci, zavezujejo reševati na sporazumen način ter ob njihovem reševanju upoštevati ekonomičnost ter učinkovitost posameznih postopkov za reševanje sporov.

Za spore, katerih rešitev bi bila izvedena po sodni poti, je pristojno sodišče glede na sedeže družbe Geron XYZ, Apolonija Rajh s.p.