Darila za osebe z demenco

Apolonija Rajh
31/03/2021

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kl

Foto: Freepik/cookie_studio

Kadar želite osebi z demenco podariti nekaj novega, se najprej prepričajte, ali bo darilo sploh želela sprejeti. To naredite tako, da izdelek postavite na stol ali v bližino stola, na katerem oseba po navadi sedi. Seveda to naredite v njeni odsotnosti. Ko bo oseba opazila nov predmet, jo bo verjetno zanimalo, kaj ta predmet je. Če ne bo ugotovila, kaj predmet predstavlja in kaj lahko z njim počne, se ji pridružite pri raziskovanju. Pomagajte ji ugotoviti, čemu je predmet namenjen in jo pohvalite, kako lep in koristen predmet ima.

Če se oseba na predmet ne odzove, nikar ne obupajte. Čez nekaj časa bodite sami pozorni na ta predmet. Osebo lahko vprašate: »Kaj pa je to? Ali je to tvoje?« S tem boste zagotovo zbudili zanimanje. Potem lahko skupaj raziskujete.

   

  Morda vas bo zanimalo tudi:

  Uporaba terapevtske lutke

  Uporaba terapevtske lutke

  Čustveni in komunikativni dostop do osebe z demenco, ki ga sicer ni več mogoče doseči z neposrednim besednim nagovarjanjem, lahko vzpostavimo preko terapevtskih lutk.

  Vaje za urjenje možganov

  Vaje za urjenje možganov

  Obstajajo številne vaje, ki prispevajo k učinkovitem urjenju možganov, samo poiskati jih morate.

  e-Obvestilnik

  Spremljajte najnovejše prispevke in bodite pravočasno obveščeni o novih ponudbah.